Leni van Noord

Leni van Noord (1957) werd geboren aan zee, als oudste in een gezin van vier kinderen. “Ik heb vele, gelukkige zomers doorgebracht op het strand van IJmuiden. Na een verhuizing naar een plattelandsdorpje bij Amsterdam miste ik de zee en het strand! Van Amsterdam gingen we naar Friesland en wat duurde het lang voordat ik de Friese taal verstond. Op m’n 18de ben ik naar Groningen gegaan en daar gebleven. Vanuit de ‘Beschermjassen’ gedachte was elke verhuizing een binnenlandse migratie, met iedere keer weer het loslaten van zekerheden en het zoeken naar nieuwe verbindingen. In 1988 kwam ik in Engeland een lieve Engelsman tegen. Hij is in 1991 naar Nederland geĆ«migreerd en sindsdien wonen we samen. Inmiddels ben ik aardig ‘ervaren’ in het leven met iemand vanuit een ander land en een andere cultuur.
Over mijn werk als hulpverlener valt van alles te lezen op www.deontluikenderoos.nl.

<< terug naar het overzicht